Yoga

Yoga is voor lichaam en geest.
De wortels van deze kunst en wetenschap liggen in India, waar “yuj” betekent eenheid, verbinden, in jezelf en met de kosmos. Yoga is bewustwording in de inter-relatie tussen lichaam, geest en ziel. 

Yoga brengt jou gezondheid, fysieke kracht, mentale helderheid en emotionele stabiliteit. Yoga geeft soepelheid, focus, diepte, ontspanning en veel levensenergie!

 

Yogales

Yoga is een reis door lichaam en geest naar de verste plekken in jezelf.
De yogales vraagt je volledige aanwezigheid en verruimt je bewustzijn.

De lessen zijn intens, dynamisch en diepgaand. We beginnen met een inleidende oefening en eindigen met een ontspanning. Ertussen komen allerlei fysieke houdingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama) aan bod, waar inspanning en ontspanning uitgebalanceerd zijn. De ene keer houd je een asana wat langer zodat je er dieper in kunt duiken en grip krijgt, de andere  flow je over naar het volgende.

Telkens zorgt de selectie yogaoefeningen en hun volgorde voor een bepaald terapeutisch effect. Elke les is dus anders, maar er zitten ook altijd herhalingselementen in, waardoor je op ten dure alles weer tegen komt. Groep- en individuele aandacht wisselen elkaar af.

De lessen zijn voor iedereen geschikt en de oefeningen worden waar nodig aangepast d.m.v. attributen (kussens, blokken, riemen) voor het gemak of de uitdaging. Meld eventuele medische klachten, blessures of zwangerschap van tevoren aan, dan wordt er in de les rekening gehouden of een advies gegeven.