Ayurvedic treatments and consultation


Abhyanga

Totale lichaamsmassage

De traditionele échte indiase oliemassage, bij uitsteek geschikt om de toxinen in de lichaamsweefsels los te maken en af te voeren. Al je cellen verjongen daarmee op een natuurlijke wijze. Tijdens de massage worden er ayurvedische kruidenoliën warm op het lichaam angebracht.

Shirobhyanga

Hoofd- en gezicht massage

Deze is een uitgebreide behandeling van het hoofd en gelaat, waar alle marma (vitale punten) van dat gebied worden gestimuleerd. Daardoor wordt de werking van de hersenen gecalmeert en gebalanceert. De zintuigen krijgen veel rust, het hoofd ontlaadt, en je gezicht krijgt een stralend huid en een verjongings effect.

Ubtan

Lichaams- en gezichtsreiniging met ayurvedische modder

Door middel van een licht massage krijg je een laag ayurvedische modder over je hele lichaam en gelaat, waarna je in folie gewikkeld wordt. Er volgt een zeer mild sauna effect, waardoor de poriën van je huid open gaan en de mineraalrijke stoffen van de modder via je huid dieper in de weefsels penetreren en je lichaam voeden.

Pinda Swedana

Massage met kruidenbuidels

Een hele ontspannende massagebehandeling gegeven met katoenbuidels, gevuld met medicinale kruiden. Na de oliemassage wordt het lichaam gewreven met de in warme olie gedipte kruidenbuidels, en daarmee van top tot teen gemasseerd. Op deze manier worden de toxines actief uit je lijf afgevoerd, met name uit de weefsels en gewrichten. Het licht scrub-effect geeft een zeer zacht en stralend huid.

Navarakhizi

Massage met rijstbuidels

Een regeneratieve behandeling waar katoenen buidels gevuld met gekookte medicinale rijst worden gebruikt. Na de massageolie wordt het lichaam gewreven met de zachte ronde buidels, gedipt in warm biologishe melk en daarmee helemaal gemasseerd. Versterkend en regenererend voor de lichaamsweefsels. Geeft een zeer mild scrub-effect maar laat je huid erg zacht.

Netrabasti

Oogbehandeling

De behandeling begint met een massage van de marma (vitale punten) van hoofd+gelaat, om de kanalen te openen en je te ontspannen ter voorbereiding van de Netrabasti, de ayurvedische oogbehandeling waarbij twee dammetjes van deeg rondom je ogen worden geplaatst en ingevuld met gesmolten ghee (ayurvedische geklaarde boter).

Nasya

Neusholtesbehandeling

In deze ayurvedische behandeling worden een paar druppels medicinale kruidenolie of ghee door je beide neusgaten eenmaal ingeademd. De olie bereikt de oog-neus-keel kanalen waardoor ze slijm en toxines afvoeren. Vanuit de neusgaten bereikt de olie ook de belangrijke kanalen van de hersenen, deze worden verschoont, verzacht of versterkt afhankelijk van de olie. Hoofd en gezicht worden zodanig gemasseerd, de marmapunten gestimuleerd, zodat de olie goed opgenomen wordt en de pranaenergie beter in de kanalen stroomt.

Karnapurana

Oorbehandeling

In deze ayurvedische behandeling wordt eerst de omgeving van het oor zorgvuldig gemasseerd, de marmapunten op dat gebied gestimuleerd. Vervolgens lig je op je zij en je oor wordt gevuld met lauwe medicinale olie die we 5 tot 15 min laten zitten. Dan laten we het eruit vloeien en we doen hetzelfde aan de andere kant. Tijdens de behandeling kun je rustig ontspannen, ook dankzij de afsluiting van de buitenwereld geluiden die er ontstaat.

Shirodhara

Shiro=hoofd dhara=straal

De behandeling houdt in dat er een continue straal van lauwwarm olie op je derde oog stroomt terwijl je rustig ligt. Je hele lichaam wordt vooraf ingemasseerd met warme olie. De behandeling werkt zeer diep en wordt hoofdzakelijk gebruikt om de centrale zenuwstel (hersenen) grondig te ontspannen en ont-stressen. Maar deze oeroud behandeling doet nog veel meer.

De Zintuigen

Op je hoofd zit een concentratie van zintuigelijke organen waarmee je de wereld waarneemt: ogen, oren, neus, mond en hoofdhuid. Deze worden hier allemaal behandelt. Hiermee geef je de respectievelijke functies van Zien, Horen, Ruiken, Smaken en Voelen een frisse start voor een nieuwe en ontspannen waarneming.

Ayurvedisch consult

Aan de hand van vele vragen en observatie (o.a. polse, tongue, buikpalpatie) bekijken we naar je gezondheid, je eet- en leefgewoontes, de dagritmes en je medische geschiedenis. We stellen een voedings- en lifestyle plan op die op je lijf geschreven is, voor jou haalbaar is en waarmee je gezonder en gelukkiger kan worden.
Ook simpele veranderingen geven groot effect!